Doorgaan naar artikel
TecnoGuias

Hoe mijn instagram-account te deactiveren

hoe mijn instagram-account te deactiveren

Instagram is een van de meest gebruikte applicaties onder internetgebruikers, van de jongste tot de meest volwassen. Het is vast wel eens gebeurd dat je op Instagram aan het browsen bent geweest in plaats van je lopende activiteiten te doen, je routine of misschien je werk te verstoren, dus hier zullen we je uitleggen hoe u uw instagram-account kunt deactiveren.

Voor veel gebruikers kan het een afleiding zijn om even stil te staan bij de immense hoeveelheid foto's, video's en verhalen die dagelijks worden gepubliceerd, en het kan gebeuren dat ze willen deactiveer je instagram-account om jezelf een pauze te geven. Daarom laten we u stap voor stap zien hoe u een Instagram-account eenvoudig kunt deactiveren.

Hoe kan ik mijn Instagram-account deactiveren?

Instagram heeft dagelijks ongeveer 500 miljoen actieve accounts en is een van de platforms met het hoogste groeipercentage van de afgelopen jaren. U kunt in contact blijven met uw vrienden en familie en zelfs communiceren met uw favoriete artiesten. 

Hoe kan ik mijn Instagram-account deactiveren?

En met alle nieuwe functies die ze blijven toevoegen, kan het echt verslavend worden, dus er zijn ook veel gebruikers die hebben besloten hun profiel uit te schakelen. Daarom laten we u zien hoe u uw instagram-account tijdelijk en permanent kunt deactiveren, voor het geval u er later geen gebruik van wilt maken.

Schakel uw account tijdelijk uit

Vervolgens zullen we uitleggen stap voor stap hoe je je Instagram-account deactiveert in slechts een paar minuten. Om je Instagram-profiel te deactiveren, moet je vanaf een computer inloggen op de officiële website, aangezien deze optie niet beschikbaar is in de applicatie voor mobiele apparaten. 

  • Ga eerst naar de Instagram officiële website.
  • Log in met uw account zoals gewoonlijk.
  • Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek.
  • druk op "Bewerk profiel".
  • Kiezen "Deactiveer mijn account tijdelijk".
  • Kiezen de reden waarom u uw account deactiveert.
  • Voer uw wachtwoord.
  • Klik ten slotte op "Mijn account tijdelijk uitschakelen".

Zodra u uw Instagram-account deactiveert, worden uw publicaties, volgers en opmerkingen verborgen totdat u besluit het opnieuw te activeren. Om het weer in te schakelen, hoeft u alleen maar in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Ik wil mijn account permanent deactiveren 

Tot permanent deactiveren uw instagram-account moet toegang hebben tot een specifieke link, omdat deze optie niet beschikbaar is in de mobiele applicatie of in de webinterface. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk zal zijn om opnieuw te registreren bij dezelfde gebruiker vanwege een beveiligingsmaatregel van het platform.

Zodra u heeft besloten uw profiel definitief te verwijderen, hoeft u alleen maar de volgende stappen te volgen:

  • Ga naar de speciale instagrampagina door op . te klikken hier.
  • Log in met het account dat u wilt deactiveren.
  • In de vervolgkeuzelijst, selecteer de reden waarvoor u uw account verwijdert.
  • Schrijf jouw wachtwoord.
  • Druk op om af te sluiten "Mijn account definitief verwijderen".

Onthoud dat wanneer u uw Instagram-account permanent deactiveert, al uw informatie wordt verwijderd en u deze niet kunt herstellen, dus misschien voordat u doorgaat wil uw foto's en video's downloaden om je herinneringen te bewaren.

Activeer je instagram-account opnieuw

Als je je Instagram-profiel hebt gedeactiveerd en je denkt dat het tijd is om terug te gaan, kun je het weer inschakelen gewoon door in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Al uw informatie wordt echter hersteld je moet een korte tijd wachten die is bepaald door Instagram.

Als je je account permanent hebt uitgeschakeld, kun je het activeren wanneer je inlogt alleen als je het binnen een maand doet, aangezien na deze tijd al uw informatie wordt verwijderd en u deze niet meer kunt herstellen.