Przejdź do treści
TechnoGuias

Jak się dowiedzieć, czy zostałeś zablokowany w Telegramie?

wiedzieć, czy zostałeś zablokowany przez telegram

Dowiedzenie się, kiedy osoby, które dodałeś, blokują Cię w Telegramie z pewnych powodów, należy założyć, że trudno to zrealizować. Prawda jest wręcz przeciwna, różnymi rodzajami sygnałów możesz zweryfikować, że dana osoba nie ma Cię wśród swoich kontaktów lub, co gorsza, nadal Cię ograniczała.

ten zablokować osobę Może się to zdarzyć z powodów osobistych lub związanych z pracą lub po prostu, aby nie kontynuować kontaktu. Jednak bez względu na powód, tutaj pokażę ci, jak sprawdzić, czy zablokowali Cię na tej platformie komunikatorów. 

Jak się dowiedzieć, czy jesteś zablokowany lub zostałeś zablokowany w Telegramie?

Kiedy zdajesz sobie z tego sprawę, musisz tylko przeanalizować pewne rzeczy, aby potwierdzić, że usunięte lub zablokowane bezpośrednio:

Brak dostępnego statusu

Co ciekawe, Telegram za każdym razem pokazuje opcję „Online lub ostatnio widziany”. Gdy dana osoba Cię blokuje, te aktualizacje nie mogą być przeglądane.

Więc wątp, kiedy ta anomalia się wydarzy, ponieważ jeśli jest twierdząca, wyjdziesz ze stanu „Dawno temu”.

Nie otrzymujesz żadnego rodzaju wiadomości

Według czego oznacza opcję blokady W każdej platformie do obsługi wiadomości błyskawicznych chodzi o to, aby osoba, która stosuje tę opcję, nie odbierała wiadomości od zablokowanego użytkownika.

Dlatego ten formularz jest sposobem, aby dowiedzieć się, że jesteś zablokowany do 100%, szczególnie gdy wysyłasz wiadomość i zdajesz sobie sprawę, że potwierdzenie odczytu nigdy nie nadchodzi, ponieważ żyjesz w tym scenariuszu.

Osoba nie odpowiada

Ta forma idzie w parze z poprzednią, gdy dana osoba nie odpowiada na wiadomość lub wykonane połączenie i na własną rękę nie otrzymałeś powiadomienia o usunięciu konta, oznacza to nieuchronne zablokowanie drugiej osoby.

Nazywane marki

Po zablokowaniu zauważyłeś, że druga osoba nie otrzyma twoich wiadomości, tak samo jak z filmami lub połączeniami, nie dotrze, a twoje wysiłki pójdą na marne.

Zdjęcie kontaktu zostało usunięte

Zarówno w Telegramie, WhatsApp, jak i dowolnej platformie do obsługi wiadomości błyskawicznych widać, że zdjęcie profilowe zostało usunięte. W Telegramie, gdy tak się dzieje, zamiast wyświetlać zdjęcie profilowe, pojawiają się inicjały nazwy kontaktu, jest to kolejny znak, że jesteś zablokowany.

blokowanie telegramu użytkownika

Powody, dla których generowany jest zamek

Generalnie, gdy pojawia się ten rodzaj blokady, ludzie starają się unikać kontaktu, zwłaszcza jeśli chodzi o byłego partnera lub przyjaciół, którzy nie chcą dać się skusić.

Dobrze jest też wtedy, gdy jesteś na etapie, w którym chcesz przejść przez przejście od spokojnego pojedynku, czyli załamanie pary motywuje Cię, by nie czuć się nękanym.

Daje ci to wystarczający nacisk, aby zastosować, gdy otrzymujesz groźby, brak szacunku lub agresję werbalną. Chociaż możesz nie wierzyć w to na poziomie psychologicznym, te funkcje blokujące pozwalają ci rozliczać rachunki i zamykać cykle, szukając innego sposobu na generowanie nowych aktywności, zainteresowań lub stworzenie nowego kręgu bliskich znajomych.

Pomimo tego, że sieci są wykorzystywane w pozytywny sposób, po osiągnięciu pewnego poziomu konfliktów osiągnięcie korzystnych porozumień nigdy nie jest łatwe. Więc możliwość zablokowania osoby jest zawsze aktualny i możesz go bez problemu zastosować.

Jak zablokować osobę na platformie Telegram?

W przypadku samodzielnego zastosowania tego typu metody do wyeliminować toksycznych ludzi w Twoich kontaktach. Musisz tylko wykonać następujące kroki:

  • Wejdź do aplikacji.
  • Poszukaj ikony z trzema poziomymi paskami, zwykle jest to ta, która jest traktowana jako kategoria menu.
  • Wprowadź sekcję swoich kontaktów.
  • Wybierz z listy kontakt, który zamierzasz zablokować.
  • Otwórz czat, kliknij część jego nazwy, a następnie kliknij ikonę z trzema kropkami, która znajduje się obok Twojego zdjęcia.
  • Wybierz, aby zablokować, wykonać akcję.

Pamiętaj, że platforma pozwala również zgłaszać użytkowników, którzy łamią zasady aplikacji. Może o tym nie pomyślałeś, ale Telegram ma środki do ochrony Twojej prywatności i bezpieczeństwa. Zwłaszcza, gdy ktoś inny chce Cię nękać lub nadużywać Twojego zaufania.

Z drugiej strony nie martw się, że zostaniesz zablokowany na Telegramie, jeśli przejdziesz przez obcą sytuację z twojej strony, w przeciwnym razie, jeśli jesteś zaangażowany, spróbuj odzyskać przyjaźń lub kontakt z drugą osobą, próbując osiągnąć przychylną porozumienie dla obu.