Przejdź do treści
TechnoGuias

Jak dezaktywować moje konto na Instagramie?

jak dezaktywować moje konto na Instagramie?

Instagram to jedna z najczęściej używanych aplikacji wśród internautów, od najmłodszych po najbardziej dorosłych. Z pewnością zdarzyło Ci się, że przeglądałeś instagram zamiast wykonywać swoje oczekujące czynności, ingerując w rutynę lub być może w pracę, więc tutaj wyjaśnimy Ci jak dezaktywować swoje konto na Instagramie?.

Dla wielu użytkowników zatrzymanie się i przyjrzenie się ogromnej ilości zdjęć, filmów i historii, które są publikowane codziennie, może być rozpraszające, a może się zdarzyć, że zechcą dezaktywuj swoje konto na Instagramie, aby zrobić sobie przerwę. Z tego powodu pokażemy krok po kroku, jak łatwo dezaktywować konto na Instagramie.

Jak mogę dezaktywować moje konto na Instagramie?

Instagram ma około 500 milionów aktywnych kont dziennie i jest jedną z platform o najwyższym tempie wzrostu w ostatnich latach. Możesz pozostać w kontakcie ze znajomymi i rodziną, a nawet kontaktować się z ulubionymi artystami. 

Jak mogę dezaktywować moje konto na Instagramie?

Dodatkowo ze wszystkimi nowymi funkcjami, które wciąż dodają, może stać się naprawdę uzależniający, więc jest też wielu użytkowników, którzy zdecydowali się wyłączyć swój profil. Pokażemy Ci więc, jak tymczasowo i na stałe dezaktywować swoje konto na Instagramie, na wypadek, gdybyś nie chciał z niego później korzystać.

Tymczasowo wyłącz swoje konto

Następnie wyjaśnimy krok po kroku jak dezaktywować konto na Instagramie w zaledwie kilka minut. Aby dezaktywować swój profil na Instagramie, musisz zalogować się na oficjalnej stronie z komputera, ponieważ ta opcja nie jest dostępna w aplikacji na urządzenia mobilne. 

  • Najpierw uzyskaj dostęp do Oficjalna strona Instagrama.
  • Zaloguj sie z Twoim kontem jak zwykle.
  • Kliknij swój zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu.
  • naciskać "Edytuj profil".
  • Wybierać "Tymczasowo dezaktywuj moje konto".
  • Wybierać powód dezaktywacji konta.
  • Wprowadź swój hasło.
  • Na koniec kliknij „Tymczasowo wyłącz moje konto”.

Gdy dezaktywujesz swoje konto na Instagramie, Twoje publikacje, obserwatorzy i komentarze zostaną ukryte dopóki nie zdecydujesz się go reaktywować. Aby go ponownie włączyć, musisz tylko zalogować się za pomocą swojej nazwy użytkownika i hasła.

Chcę na stałe dezaktywować swoje konto 

W celu trwale dezaktywować Twoje konto na Instagramie musi mieć dostęp do określonego linku, ponieważ ta opcja nie jest dostępna w aplikacji mobilnej ani w interfejsie internetowym. Należy pamiętać, że ponowne zarejestrowanie się z tym samym użytkownikiem nie będzie możliwe ze względu na zabezpieczenia platformy.

Gdy zdecydujesz się trwale usunąć swój profil, wystarczy wykonać następujące czynności:

  • Wejdź na specjalną stronę Instagram, klikając tutaj.
  • Zaloguj sie z kontem, które chcesz dezaktywować.
  • W polu rozwijanym, wybierz powód dla których usuwasz swoje konto.
  • Napisz swoje hasło.
  • Aby zakończyć, naciśnij "Usuń moje konto na stałe".

Pamiętaj, że gdy na stałe dezaktywujesz swoje konto na Instagramie, wszystkie Twoje informacje zostaną usunięte i nie będziesz w stanie ich odzyskać, więc być może przed kontynuowaniem chcieć pobierz swoje zdjęcia i filmy aby zachować wspomnienia.

Aktywuj ponownie swoje konto na Instagramie

Jeśli dezaktywowałeś swój profil na Instagramie i czujesz, że czas wracać, możesz włączyć go ponownie po prostu logując się za pomocą swojej nazwy użytkownika i hasła. Wszystkie Twoje informacje zostaną jednak przywrócone musisz poczekać krótki czas określony przez Instagram.

Jeśli na stałe zablokowałeś swoje konto, możesz je aktywować po zalogowaniu tylko jeśli zrobisz to w ciągu miesiąca, ponieważ po tym czasie wszystkie Twoje informacje zostaną usunięte i nie będziesz mógł ich odzyskać.